Blog

Comunicarea targetată și de ce trebuie să-ți cunoști publicul țintă

Comunicarea targetată înseamnă găsirea unui public țintă potrivit afacerii tale și transmiterea informației către acesta într-un mod adecvat și atractiv. Dar cum poți face asta și de ce ai nevoie de ea?

Pentru o comunicare targetată eficientă ai nevoie de ajutorul unor specialiști în acest domeniu. Ei vor ști ce este potrivit pentru brand-ul tău și pentru tipul de produse pe care îl oferi. În plus, îți vor propune tipul de comunicare și mesaj potrivite pentru publicul căruia i te adresezi.

Mai jos am enumerat o listă de beneficii pentru care ar trebui să iei în calcul ocomunicare targetată specializată.

Beneficiile cunoașterii publicului tău țintă

Targetarea comunicării este unul dintre cei mai importanți pași către succesul unei afaceri. Mai ales când aceasta este una bazată pe o nișă. Brandul tău trebuie să se adreseze clienților potențiali pentru a câștiga mai mult din cota de piață. Așadar comunicarea targetata = mai mulți clienți = mai multe vânzări.

• Mesaj personalizat pentru un public bine definit

Mesajele transmise printr-o campanie de marketing rezonează mai profund cu publicul atunci când potențialii clienți se pot raporta direct la ele. Mărcile care au o piață mare și clienți diverși se confruntă adesea cu crearea de campanii care să fie potrivite pentru o serie de clienți atât de diferiți. Printr-o comunicare targetată corectă, poți atenua această problemă. Este nevoie de o strategie foarte bine pusa la punct pentru a avea succes.

• Urmărirea publicului cu cel mai mare potențial

Când mesajul tău se îndreaptă direct către oamenii pe care dorești să îi vizezi, ai șanse mai mari să atragi oamenii potriviți. Campaniile tale vor ajunge la persoanele cu cea mai mare probabilitate de a folosi serviciile pe care marca ta le oferă. Deci, nu îți vei risipi eforturile pe un target care oricum nu ar fi interesat de aceste produsele.

• Separarea de concurență

Pentru o strategie eficientă, trebuie să încetezi să mai abordezi o comunicare generală. De tipul celor cu care ar putea rezona orice client în parte. Trebuie să transmiti un mesaj bine definit, unui anumit grup de oameni. Clienții vor să se identifice în mod direct cu mesajul pe care marca ta îl transmite și cu propunerile tale unice de vânzare (faimosul “unique selling proposition”). Astfel, ei vor alege produsele tale, în locul unui concurent care nu îi
vizează în mod special.

• Creșterea loialității clienților

Capacitatea de a te distinge din rândul concurenților, ajungând la clienții tăi la un nivel mai personal și uman creează relații mai durabile. Când clienții se identifică cu marca ta și simt că ești un susținător al perspectivelor lor, vor rămâne mai loiali brand-ului tău. Astfel, ei vor continua să folosească produsele tale, pe o perioadă mai lungă de timp.

• Eficiența mesajului transmis

Atunci când comunicarea ta este targetată, unul dintre beneficiile principale este reducerea eforturilor risipitoare. Concentrându-te asupra unui grup de oameni, mesajul tău va fi personalizat. Astfel îi vor crește șansele de a fi agreat și apreciat de acel grup de oameni. O comunicare personalizată pentru un grup mai mic de persoane are mai multe șanse de reușită decât o comunicare generalizată către un public foarte mare.

În concluzie, procesele de găsire a publicului țintă și de comunicare targetată joacă un rol major în dezvoltarea afacerii tale. În special, în cazul în care vrei să fii cât mai eficient cu bugetul tău. Pentru a te asigura că iei deciziile potrivite și că procesul de comunicare targetată va avea succes, este indicat să apelezi la specialiști. Dacă și brand-ul tău are nevoie o astfel de strategie de comunicare, nu ezita să contactezi echipa Icon.