Blog

Cum poate brandul tău să beneficieze de pe urma unei agenții de publicitate full service?

Chiar ai nevoie de o agenție de publicitate full service?
Răspunsul este: da, ai nevoie. Și nu spunem asta doar pentru că și noi înșine suntem o agenție de publicitate full service. În acest articol îți vom oferi 5 puncte care să te ajute să înțelegi ce face o agenție de publicitate și cum poate influența aceasta succesul brandului tău. 

Știi cum să pui cap la cap o strategie creativă sau cum să creezi ADN-ul brandului tău? Crezi că te descurci cu toate aceste campanii de promovare online? Poate ai impresia că totul este sub control, însă trebuie să ții cont de faptul că fiecare persoană excelează în domeniul în care activează. Dacă tu te remarci în domeniul pe care l-ai ales pentru brandul tău și o agenție de publicitate creativă își va face treaba. Și o va face mai bine decât ar putea altcineva. 
Cu experiență acumulată în domeniu, o agenție de publicitate va îmbunătăți imaginea brandului tău prin tehnici și strategii.

• Crearea unei personalități a brandului

Pentru ca imaginea brandului tău să fie una omogenă și bine definită, ai nevoie de procesul unei activări de brand. De la logo, culorile specifice, până la modul în care vor arăta postările online, fiecare detaliu legat de brandul tău trebuie stabilit de la bun început. Acest proces are rolul de a dezvolta ADN-ul acestuia. Astfel se trasează niște direcții clare pe care imaginea brandului le va urma în dezvoltarea sa. O agenție publicitate se va ocupa de acest întreg proces asigurându-se că dezvoltă personalitatea ideală pentru brandul tău. 

• O întreagă strategie de comunicare

Odată ce ai decis cum vrei să arate brandul tău și ce reprezintă, trebuie să decizi și ce vrei să comunici oamenilor și modul în care o vei face. Promovarea unui brand nu se face aleatoriu, cu niște postere ocazionale, un video și câteva postări pe social media. O agenție de publicitate creativă te va ajuta cu o întreagă strategie de comunicare. Aceasta va avea în vedere obiectivele clare ale brandului. Dar și modul în care se va materializa și dezvolta strategia în timp. Chiar dacă pare un lucru ușor, o strategie de comunicare necesită multă experiență și multă atenție pentru a putea avea rezultate optime.

• Campanii de promovare online

Mediul online a devenit o modalitate principala de a comunica cu aproape orice tip de target. Tocmai din acest motiv promovarea pe social media reprezintă un element însemnat în campanii integrate. Chiar dacă folosești zilnic Facebook și Instagram, acest lucru nu înseamnă că știi cum să abordezi o campanie online. Există anumite tehnici de care trebuie să ții cont. Ai nevoie sa cunoști câteva proceduri speciale atunci când postezi pe orice rețea de socializare. Desigur, pentru ca strategia ta să aibă rezultate.

• Creativitate și cunoașterea pieței

Este adevărat ce se spune despre creativitate: te naști cu ea. Însă atunci când vine vorba de publicitate, creativitatea este amplificata de experiență și cunoașterea domeniului. Degeaba ai o idee genială, dacă nu este potrivită brandului tău. Sau degeaba crezi că vei revoluționa lumea cu noua ta idee, dacă aceasta a fost deja folosită de un alt brand. O agenție de publicitate vine cu o experiență vastă în domeniu. Astfel, va ști sa gaseasca ideile care sa fie benefice pentru brandul tau. În același timp, specialiștii au o cunoaștere mai aprofundată a pieței. De asemenea ei sunt la curent cu campaniile în curs de desfășurare, dar și cele lansate în trecut.

• O nouă perspectivă

Atunci când te afli în spatele unui brand sau al unui produs, poate fi greu să te pui în locul consumatorului. E dificil să privești din punctul de vedere al unei persoane care nu are cunoștințe în domeniul tău de activitate. În acest caz, există două posibilități: fiind pasionat de domeniul tău te poți pierde în detalii. Ori prezinți totul succint, presupunând deja că oamenii știu despre ce vorbești. De aceea, o agenție de publicitate full service îți poate veni în ajutor. Oamenii cu care vei lucra vin cu noi perspective sau moduri de a privi brandul tău și cu noi metode de a prezenta produsul.

Promovarea brandului și a produselor este un proces indispensabil pentru succesul afacerii tale. Dacă lumea nu ajunge să cunoască produsul tău nu are cum să îți devină client. Prin punctele prezentate, sperăm că te-am convins de importanța unei agenții de publicitate. Ne dorim ca data viitoare când vei căuta pe Google “agenție publicitate București” să știi ce așteptări să ai de la o astfel de agenție. De aceea vei putea să o alegi pe cea potrivită pentru brandul tău.