Ce-și doresc consumatorii din partea brandurilor în timpul pandemiei de Coronavirus?

Multe dintre branduri vor să știe cum să se raporteze la conceptul de consum în pandemie astfel încât să își adapteze strategiile de comunicare. Publicitatea este un efort constant de empatie pe care oamenii din spatele brandurilor și publicitarii trebuie să-l facă pentru a-și înțelege consumatorii. Iar în această perioadă întrebările de genul „Consum în pandemie – Cum reacționez? Ce își doresc consumatorii în această perioadă?”, devine o mantră a celor care oferă produse și servicii.

Ce spun specialiștii?

Potrivit raportului Edelman Trust Barometer cu privire la încrederea acordată brandurilor în timpul pandemiei, consumatorii își doresc ca brandurile să continue să fie și să se implice.

Acestea trebuie să comunice onest, într-o manieră pozitivă, cu grijă să informeze și să îndemne la calm. În același timp făcând apel la toată creativitatea de care dispun. Vremurile de distanțare socială impun ca brandurile să unească și să se alăture celorlalți actori din societate. În primul rând, vorbim aici despre guvern și ONG-uri care sprijină acțiunile colective de luptă împotriva crizei medicale, sociale și financiare. Totuși, lăsând la o parte conceptul de consum în pamdemie, brandurile ar trebui să se concentreze pe soluții eficiente care să rezolve problemele sociale. Aceste acțiuni primează în detrimentul celor de marketing care sunt orientate spre vânzare. Ele sunt considerate nepotrivite de catre consumatori în contextul dat.

Dar cum pot brandurile să se raporteze la comportamentul de consum în pandemie?

Această reticență este întâlnită și în cazul campaniilor bazate pe umor care sunt rupte de realitatea zilelor de astăzi. Consum în pandemie nu înseamnă atenția asupra produselor și serviciilor în sine, ci asupra brandului. Consumatorii merg până în punctul a de a-și convinge cunoscuții să nu mai cumpere brandul, dacă acesta nu le-a întâlnit așteptările.

Dr. Jill Avery de la Harvard Business School și Richard Edelman de la Edelman au arătat câteva modalități prin care brandurile pot să ajute pe timp de criză. Ele vin astfel în întâmpinarea nevoilor oamenilor:

Educă acest comportament de consum în pandemie

Brandurile chiar au puterea de a schimba lucrurile în bine. Folosindu-se de autoritatea brandului și de prezența media, acestea pot furniza informații factuale despre criză. Modul în care oamenii se pot proteja si eforturile pe care le depune brandul în această luptă contează enorm. De asemenea, acum e timpul să lași experții să vorbească. Consumatorii au cea mai mare încredere în medici și autorități din sănătate în detrimentul influencerilor și a vedetelor.

Oferă produse gratuit sau la preț redus

O bună modalitate de a-ți arăta sprijinul pentru societate este de a-i ajuta pe cei care întâmpină dificultăți generate de pandemia Covid-19. Astfel, oferă-ți ajutorul celor care luptă cu virusul, personal medical sau personal din apărare. De asemnea cei care au rămas fără un loc de muncă au nevoie de ajutor să învețe pentru a își relua activitatea.

Regândește-ți o parte din activitate

Acolo unde este posibil, începe să produci și să oferi bunuri și servicii care să ajute în lupta cu pandemia.

Adu oamenii împreună

Folosește-te de platformele de care dispui și oferă cadrul comunităților de a se întâlni, chiar și de la distanță. Comunică sincer, empatic, orientat pe valorile pe care tu și consumatorii tăi le împărtășiți și oferă suport social. Dă startul conversației și creează oportunități de interacțiune.

Indiferent ce alegi să faci însă, ține minte că oamenii sunt cea mai importantă resursă și grija. Siguranța și onestitatea trebuie să primeze întotdeauna, în perioadă de criză sau nu.