Agenție de creație full service – 3 motive pentru care să alegi una pentru brandul tău

O agenție de creație full service te poate ajută să îți duci brandul pe culmile succesului. Când te afli în căutarea unei agenții de publicitate, îți dai seama destul de repede că există multe opțiuni. Poți alege de la o agenție de creație full service, la agenție pe nișă de branding, design sau digital. Desigur, probabil te gândești să organizezi un pitch. Chiar și așa, te afli în situația de a selecta doar câteva agenții pe care să le inviți la masa negocierilor.

Existe multe lucruri care trebuie luate în calcul. De la mărimea agenției, echipă, proiecte și clienți precedenți și până la stilul de lucru și alte chestiuni organizatorice. Iată câteva motive pentru care ar trebui să consideri o agenție creativă full service de publicitate, atunci când ești gata să începi o colaborare nouă sau să faci o schimbare:

Vrei să faci o bună primă impresie

Nu mai este niciun secret faptul că trăim vremuri încărcate informațional. O lume în care se poartă o luptă continuă pentru fiecare secundă din atenția noastră, pe toate fronturile. Brandurile trebuie să se aventureze în acest război de unde pot ieși câștigătoare, doar dacă au acel ”wow factor”. Acel ceva care atrage privirea consumatorului și o reține suficient pentru ca mesajul să poată fi transmis. Iar acest lucru este posibil cu ajutorul unor idei creative. Acestea ar trebui bazate pe un insight real, care se transpun în vizualuri memorabile și headline-uri de impact. O agenție full service creativă poate să îți ofere aceste lucruri, întrucât are exercițiul ideilor care îndeplinesc obiective.

Vrei să fii diferit

Atunci când nu ai o propunere unică de vânzare și nu poți schimba produsul sau serviciul , cea mai eficientă cale de a te diferenția de competitorii tăi este prin intermediul publicității. Însă, de multe ori brandurile asemănătoare riscă să aibă și un tip de comunicare asemănătoare. Acest lucru atrage inevitabil indiferența consumatorului.

Soluția?

Colaborarea cu o agenție full service orientată spre creație dispusă să investească timp și efort  în a privi lucrurile din perspective diferite. Cu o dorință de a depăși barierele clișeelor de tip stock. Astfel, poți fi sigur că propunerile vor fi creative în contextul brandului și campaniei tale. Dar mai ales diferite de ale competitorilor tăi.

Vrei să ai o comunicare 360

Orice agenție cu care lucrezi trebuie să îți înțeleagă foarte bine brandul. Ar trebui să țină cont de elementele care îl definesc, atunci când dezvoltă campanii de promovare. Însă, atunci când există mai multe echipe, apare pericolul ca fiecare să se concentreze pe ce are de făcut. Astfel, pierde sau pur și simplu nici nu ia în calcul imaginea de ansamblu. De aceea, asigură-te că alegi o agenție full service care are experiența dezvoltării unor concepte și campanii unitare. Pornind de la strategie, aceasta acordă atenție creației și nu în ultimul rând, implementării ideilor așa cum au fost gândite. Acest lucru este important întrucât oferă consistență comunicării tale de brand și dă șansa consumatorului de a te recunoaște.

Și cum îți dai seama că o agenție creativăfull service e, într-adevăr, creativă?

E simplu. Evaluezi campaniile de publicitate create și implementate de-a lungul timpului. La fel ca noi, fii atent ca ideile să îndeplinească concomitent 4 criterii:

  1. Relevanță – pentru brand și pentru consumatori.
  2. Originalitate – din perspectiva mesajului care trebuie comunicat și al execuției.
  3. Impact – capacitatea produsului publicitar de a atrage atenția și de a transmite mesajul.
  4. ROI – return on investment

Așadar, înainte de a decide cu ce agenție lucrezi, asigură-te că îți poate oferi ce ai nevoie în materie de comunicare pentru brandul tău. Mai ales, într-un mod care să te diferențieze de competiție, unitar și memorabil încă de la început.